Welkom,

Een Kodak Instamatic: zo begint mijn liefde voor de fotografie. In de loop der jaren komen er andere camera's, ik ontdek de donkere kamer en breng daar heel wat uurtjes door. Toch maak ik op een gegeven moment de overstap naar de digitale camera. Nu heeft de computer de plaats ingenomen van de donkere kamer, maar verder is er niet veel veranderd. 

Mijn voornaamste inspiratiebron voor foto's, tekeningen en schilderijen is de natuur in al haar facetten. Kleuren, licht, water, lucht; iedere dag is weer anders.                                                                             

In de stad plakken mensen affiches, vaak over elkaar heen; door de gelaagdheid en het toeval ontstaan vaak prachtige beelden. Verwaarloosde deuren, ramen en muren, veel te zien in Frankrijk en Italië, boeiend om naar te kijken, nieuwsgierig makend en weer inspirerend tot het maken van nieuwe beelden. 

Ik heb onder andere een serie portretten gemaakt van vrouwelijke ondernemers, mijn oud-klasgenoten van de zesde klas lagere school en van buurtgenoten. Dit laatste resulteerde in het boek Honkvast, over mensen die veertig jaar of langer in dezelfde woning wonen met verhalen en foto's. Onlangs is mijn boek Op iedere hoek verschenen, over de bedrijvigheid van weleer in de Leeuwarder Muziek-, Transvaal- en Vogelwijk. Een boek met interviews en foto's.

Mijn foto's zijn ook te zien op instagram en facebook: wilma koole.

Speciaal voor mijn boeken over de wijk waar ik woon heb ik een instagram- en fbpagina: Kiek in de wyk.