Naam: Wilma Koole (1958)
Woonplaats: Leeuwarden

Telefoon:  06 18083847

24 april 2021: presentatie boek Op iedere Hoek. Over de bedrijvigheid van weleer in de Leeuwarder Muziek-, Transvaal- en Vogelwijk. Met foto's en interviews. Het boek is te koop bij boekhandel Van der Velde, Primera aan de Troelstraweg, het Historisch Centrum Leeuwarden en de Jumbo in de Eksterstraat.

juli tot en met oktober 2019: expositie bij Nordwinn College Leeuwarden: foto's en schilderijen.

December tot en met februari 2016 : expositie bij verpleeghuis Vierackers in Assen: foto's en schilderijen: zee, wad en landschappen.

Januari tot en met maart 2015 : gastexposant bij expositieruimte Ogenblik; Tweebaksmarkt , Leeuwarden

september tot en met november 2013: gastexposant bij expositieruimte Ogenblik, Kelders 27, Leeuwarden; www.ogenblik-leeuwarden.nl     

9 maart 2013: presentatie boek HONKvast in buurthuis Rengerspark Leeuwarden.                                                                                                    HONKvast bevat interviews met bewoners van de Muziek-, Transvaal- en Vogelwijk in Leeuwarden die al veertig jaar of meer in hetzelfde huis wonen. Voor dit boek heeft Wilma Koole hun verhalen en herinneringen opgetekend en hen gefotografeerd.

Het resultaat is een prachtig boek, dat duidelijk maakt waarom deze Leeuwarders al tientallen jaren in hetzelfde huis wonen en dat de lezer mee terugneemt naar de tijd dat de wijken nog aan de weilanden grensden en op bijna elke straathoek een buurtwinkel was.

 

11,12 en 13 maart 2011: carriere event Vrouw@work in het FEC Leeuwarden. Koole exposeert vijftien portretten van vrouwelijke onderneemsters uit Leeuwarden en omgeving. 

6 en 7 november 2010: atelierroute Koot Art te Leeuwarden.

december '09: fotoboekje 'Alledaags?!'  Uitgegeven door Skrep, een organisatie voor sociale activering van dak- en thuislozen in Leeuwarden. Foto's uit het leven van de straatdichter Bertram E. Bol en zijn vriendin Jolanda: van wonen in de maatschappelijke opvang naar zelfstandig wonen. Bij de foto's heeft Bol een aantal gedichten gemaakt. 

1 oktober tot en met 8 november 2009: Koot Art te Leeuwarden.

juni tot en met augustus 2009: Koot Art te Leeuwarden.

september/oktober 2007: fototentoonstelling 'Na Schooltijd' te Leeuwarden: actuele portretten van oud-klasgenoten van de zesde klas van de lagere school (Maria Louiseschool Leeuwarden) en bijbehorend boekje met de foto's, interviews en herinneringen. (te koop)

april tot en met september 2005: gezondheidscentrum Camminghaburen te Leeuwarden.

september 2003: gemeentehuis te Joure.

april 2000: gemeentehuis Beetsterzwaag